Защо да използваме агенции за недвижими имоти

агенции-за-недвижими-имоти-Алфа-Агенти-България

При покупко-продажба или отдаване-наемане на недвижими имоти, е възможно да бъдете подложени на спекулации и рискове. За да се избегне това, съветваме клиентите да се обърнат към специализирани фирми, посредници по сделки в областта на недвижимите имоти.

Тези фирми или т. нар. агенции разполагат с опитни специалисти, юристи и други сътрудници, които ще съдействат за лесно и гладко преминаване през етапите на една сделка.

При тях може да се получи актуална информация за пазара на недвижими имоти, за реалната стойност на даден имот, тип на строителство, местоположение, да се провери за тежести, вещни права, възбрани и други характерни особености съпътстващи правата на собственост.

Един от начините да се защитят клиентите и посредниците по сделките е чрез подписване на т. нар. Договор за посредничество или Договор за поръчка при покупко-продажба или отдаване/наемане на недвижим имот. Често обаче клиентите имат притеснения относно разписване на тези формуляри и избягват да сключват каквито и да е договори, а в същност по този начин защитават собствените си интереси.

В действителност хората, които използват агенции за недвижими имоти, си спестяват множество потенциални проблеми, които могат да доведат както до усложнения, така и до риск от измама. Основна цел на всеки посредник на недвижими имоти е бързо и безпроблемно сключване на всяка една сделка, като приоритет е да се защити интереса на клиента.

Основни ползи от работата с агенция за недвижими имоти:

1. Липса на ангажимент

При работа с агенция за недвижими имоти се печели време, което в наши времена е пари. Собственика на даден имот си спестява разходи свързани с рекламирането му, множество телефонни разговори с евентуални клиенти, безрезултатни огледи и други такива, свързани с търсене на потенциални клиенти.

2. Обстойна проверка на документацията

Вашият личен брокер ще съдейства за осигуряване на необходимата документация, която е свързана с покупко–продажбата на имота, ще разбере дали собственика е изряден към държавата и трети лица, ипотекиран ли е обекта на сделка, възбранен и т.н.

3. Договаряне на оптимални условия по сделката

При работа с агенция за недвижими имоти ще си спестите дълго водене на преговори, множеството условности около сделката, неоснователни претенции, които всяка една от страните може да предяви и нещо наистина важно – ще получите оптимални условия по сделката, независимо дали купувате, продавате, отдавате под наем или наемате недвижим имот.

Всеки може да прецени дали има време, енергия и желание да ходи по различни институции, да провежда разговори и срещи с много хора, да договаря условия и всичко това без гаранция за успех. И това, за да се се спести комисионно възнаграждение, което се заплаща на агенцията при свършване на всичката тази работа.

За съжаление съществува риск да се попадне на некоректни брокери от агенции за недвижими имоти или такива, които няма да се погрижат да защитят интересите на клиентите си. Затова трябва внимателно да се направи избор с кого да работите съвместно. Това може да бъде някой близък, който е запознат с такъв тип дейност, да се доверите на препоръка от познат или приятел, който е използвал услугите на дадена агенция за недвижими имоти.

Преди да се насочите към някоя посредническа фирма, може да наберете кратка информация относно историята на дейността на самата агенция, да проведете няколко срещи с брокери, да проучите техните условия и начини на работа. Можете да разберете дали техните оферти са актуални, с какъв имидж се ползва фирмата на пазара или в случай, че е по–малка, дали има положителни коментари за нея в интернет пространството или социалните мрежи.

След внимателно проучване и анализиране на цялата нужна информация посочена в тази статия, клиентът може да направи своя избор с коя агенция за недвижими имоти желае да работи.

Желателно е клиентът да не се обръща към дадена агенция за недвижими имоти само поради факта, че офертата, която се предлага, изглежда изключително изгодна. По този начин може да бъде подведен и да има нежелани последици.

Екипът на Алфа Агенти България горещо препоръчва да се обърнете към агенция за недвижими имоти с ясната представа, какво желаете да получите от работата си с нея и каква е вашата основна цел. Само така ще останете доволен от избрания посредник, защото той ще ви спечели време, средства и ще ви осигури спокойствие и сигурност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *